Over De Kraanvogel

Sinds 1949

De koffiebranderij De Kraanvogel werd in april 1949 in Mechelen gestart door Ferdinand & José Van Craen.

In de naoorlogse periode was er een stijgende vraag naar koffie en boomde de import van koffie in de Antwerpse haven. De Belgische koloniën waren destijds voor de hand liggende, grote leveranciers in onze haven.
Reden genoeg om gepassioneerd te geraken van het product “koffie”.

Op de markt van Aarschot in 1949
Op de markt in 1960

De naam De Kraanvogel is geïnspireerd op de vlag van voormalig Ruanda-Urundi, waar een kraanvogel in verwerkt was. In deze periode werden vele ontstane koffiemerken gelinkt aan dierennamen. De link met de naam Van Craen lag dan voor de hand.

Anno 2020

Vandaag zijn we een koffiebranderij die voor elk type koffieverbruiker een product aanbied. Buiten de openbare markt bieden wij van de kleinste b2c klanten tot b2b of horeca klanten een “a la carte” koffieproduct aan. Versheid, service en ‘know how’ staan hier hoog in het vaandel.

Kwaliteit staat voorop

Sinds 1949 en tot op heden branden we ambachtelijk de ruwe koffie. ‘Slow roast’ is altijd al onze specialiteit geweest. Verschillende geselecteerde soorten koffie van verschillende origines zijn ons door de jaren heen ‘eigen’ geworden. Op de voet volgen wij alle trends en innovaties, wereldwijd, in het koffieproductie-landschap.  Ervaring en kennis zijn daarom onze vaste troeven. En nu kan u genieten van uw lekkere tas koffie.

…Straffe koffie!